52-ри международен конкурс Pentel ICAE

19 юли, 2021
52-ри международен конкурс Pentel ICAE

Като дистрибутор на Pentel за България сме щастливи да съобщим, че международният конкурс и изложба за детско изкуство Pentel ICAE (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) ще се проведе и тази година за 52-ри път. Конкурсът е основан през далечната 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Основната му цел е да изследва живото въображение на децата. Конкурсът за детска рисунка ICAE дава на децата на възраст от 3 до 15 години възможност да покажат своето творчество чрез рисунки и колажи. Pentel вярва, че изкуството обхваща всички области на развитието и насърчава креативността у децата. Помага да се развие интелигентността и личността на детето и му дава възможност да изрази себе си. Точно по тази причина в конкурса няма определена тема- за да могат децата да се изразяват свободно, без поставени рамки.

В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял ​​свят. Известният съдийски състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители от участващите страни. Произведенията на изкуството се оценяват въз основа на оригиналност, ясно изразено съдържание и културен израз. След избиране на победителите от всички държави, техните рисунки стават част от международната изложба за детско изкуство, която обикаля няколко града в Япония.

И понеже не всички могат да спечелят медал, а Pentel иска да зарадва повече деца, тази година Pentel ще подари художествени материали на всеки участник в конкурса. След изтичане на крайния срок за подаване на рисунките, от централата на Pentel ще получим информация за участниците от България. Те ще могат да получат наградата си на място във всеки офис на OK Office или с доставка по куриер за тяхна сметка.

За повече информация за конкурса, посетете сайта на Pentel.

За повече информация, кликни тук