Сортиране & Филтри Изчисти
Цена: лв. – лв.
Покажи 1 от 1 products
Мнения
  • Код: 15190
  • ранг: 0
166,80 лв.

 

За запазване на документите и предотвратяване на тяхното смесване, изгубване и разпръскване, често се прибягва до машинното им подвързване. Какво представлява това оборудване и как се използва? В кои случаи е наложително и какви видове предлага в раздела си онлайн магазина OK Office?

Защо подвързването е необходимо?

При подвързване на голям брой страници телбодът не е решение. Да, има професионални модели, които могат да захванат до 170 листа, но ако искаш лесно и бързо разлистване на страниците, тяхното прочитане и повторно прибиране, по-доброто решение е машината за подвързване.
Подвързването чрез машина е наложително за запазване на последователността от страници на поредни документи или други материали. След подвързването със спирала, целият сноп от листове придобива вид на тетрадка или книга за по-ефективното им използване и съхранение.

Какви видове подвързване чрез машина има?

Основно приложение намират пластмасовите и метални спирали. При първите популярността е по-голяма, поради тяхната достъпност. Позволява премахване и добавяне на листове, както и повторното им използване. Недостатъкът е в невъзможността за отваряне на папката на 360°, но това рядко е необходимо. Вторите са по-скъпият, но и по-качествен вариант. Елиминират недостатъците на пластмасовата спирала, но са за еднократна употреба.

В кои случаи се използват машините за подвързване?

Необходими са в случаите, когато трябва да се запази редът на последователност от поредица документи. Най-често подобни машини намират приложение при създаване на каталози, учебници, календари, бележници, тефтери, тетрадки и т.н.

Как се използва машина за подвързване?

Съществува последователност от стъпки, позволяващи лесното и бързо усвояване на работата с подобно оборудване:

  1. Подготовка – устройството се поставя на твърда, равна повърхност. Предварително се нарежда последователността на отделните страници.
  2. Разделете купчината от страници на няколко части – някои машини за подвързване поддържат едновременно перфориране до 25-28 листа, но някои – само 10-15. При по-голям обем се прави перфорация на няколко пъти.
  3. Перфориране на стека от листове – поставя се в специалната ниша до ограничителя. Извършва се странично застопоряване със скоби и се натиска лостът за перфорация.
  4. Поставяне на корици – нейната перфорация и поставяне се извършва отделно. Може да е от пластмаса или картон.
  5. Поставяне на спиралата – без значение дали е метална, или пластмасова, се слага  върху специалните шипове и се разтваря с лост, за да се поставят перфорираните вече страници и корици. Лостът се отпуска, за да се затвори спиралата, и готово.

В каталога на сайта те очаква огромно разнообразие от видове уреди за офиса на достъпни цени. Нашите оператори са на разположение при необходимост от професионална помощ, съдействие при нужда от връщане или замяна на продукт и други.