Сортиране & Филтри Изчисти
Покажи 6 от 6 products
Мнения
  • Код: 16356
  • ранг: 0
7,19 лв.
7,55 лв.
8,39 лв.
8,99 лв.
16,68 лв.
19,08 лв.

 

Касова книга или "Книга за дневните финансови отчети за календарната година", представлява финансов дневник. В нея се водят приходите и разходите, включително депозита в банката и тегленето на пари. Всички ПКО ордери се записват в лявата колона на книгата, докато плащанията в касата се отбелязват от дясната страна. 
Разликата между сумите на салдата от дясната и лявата колона показва наличността на парите. Тя се използва от много търговци, които я попълват ежедневно. Ние предлагаме различни модели на достъпни цени. Всяка една страница съответства на конкретен ден от годината. Информацията е важно да се отбелязва прилежно и да се описват и неработните дни или тези без продажби. 

Лесно ли се попълва?

Всеки, който работи в търговска компания и извършва продажби, трябва да знае как да попълни правилно дневните финансови отчети. В началото трябва да бъдат изписани данните на фирмата (име, адрес, булстат и др.). Данни за търговския обект и за касовия апарат. В каталога на онлайн магазина OK Office ще забележиш, че касовите книги са с различен дизайн. 
Възможно е да съществуват малки разлики в оформлението на страниците, но основната логика при попълване остава непроменена. Ако внимателно четеш какво е изписано в отделните графи, няма да се затрудниш да водиш коректно финансовите отчети. Не забравяй да прикрепяш и ПКО, като впишеш точната сума. 

Задължителна ли е касовата книга?

Последната промяна в Наредба Н-18 задължава всички касови апарати и фискални принтери автоматично да генерират и да изпращат дневни финансови отчети на сървъра на НАП. Това не отменя използването на книга. Воденето на такъв тип документация и съхраняването на всички PKO-та е важно. 
Благодарение на тази ежедневна информация за приходите и разходите, много по-лесно ще следиш наличността в касата си и ще улесниш работата на счетоводството. Имаш възможност да направиш бърза справка по дни, какво си получил в касата като средства или си изплатил. В раздела ще намериш различни модели касови книжа, които ще ти помогнат в ежедневната работа.

Защо да поръчаш от OK Office?

Ние винаги се стремим да предлагаме разнообразни канцеларски материали, които да улеснят твоята ежедневна работа. Книгите за касов апарат, които ти представяме могат да бъдат:

  • с меки корици – перфорирана, прошнурована. Формат А5 с нанесени дати за цялата година;
  • с твърди корици – удобна за използване. Този модел защитава листите и няма как да се повреди лесно;
  • формат ⅔ от А4 – съдържа 182 листа, а компактните ѝ размери създават много удобство при съхранението и използването на книжата.

Ще забележиш, че в сайта цените са изключително бюджетни, а асортиментът е голям. Поръчай необходимото и ще го получиш в най-кратки срокове.