52-ри международен конкурс Pentel ICAE

28 юни, 2021
52-ри международен конкурс Pentel ICAE

2-ра  Международна детска художествена изложба

Като дистрибутор на Pentel за България, ние сме щастливи да съобщим, че тази година за 52-ри път ще се проведе Международната изложба на Pentel’s Children's Art Exhibition (ICAE). Състезанието е основано през далечната 1970 г. в Осака, Япония и е спонсорирано от Pentel. Основната му цел е да изследва живото въображение на децата. Конкурсът ICAE дава възможност на малчуганите и тийнейджърите от 3 до 15 години да покажат своята креативност чрез рисунки и колажи. Pentel вярва, че изкуството обхваща всички области на развитие и насърчава креативността у децата. Помага за развитието на тяхната интелигентност и личност и им дава възможност да изразят себе си. Поради тази причина в конкурса няма конкретна тема – за да могат децата да се изразяват свободно, без ограничения.

Всяка година в конкурса участват десетки хиляди рисунки на деца от цял ​​свят. Прочутото жури в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондация за художествено образование в Япония), учители по изкуства и учители от участващите страни. Произведенията на изкуството се оценяват на базата на оригиналност, ясно съдържание и културен израз. След избиране на победителите от всички страни, техните рисунки стават част от международна изложба на детско изкуство, която обикаля няколко града в Япония.

И тъй като не всеки може да спечели медал, а Pentel иска да зарадва повече деца, тази година Pentel ще подари художествени материали на всеки състезател. След изтичане на срока за подаване на чертежи, ще получим информация за участниците от България от централата на Pentel. Всяко участвало дете ще може да получи наградата си на място във всеки офис на OK Office или чрез куриер за своя сметка.

За повече информация относно състезанието посетете уебсайта на Pentel.