7 съвета за създаване на перфектния домашен офис

31 мар, 2020
7 съвета за създаване на перфектния домашен офис

Дали в забързаното ти ежедневие е имало моменти, в които си мечтал да работиш далеч от шумния офис? Мислил ли си, колко повече работа би свършил в тишината и уюта на дома? 
Изправени пред едно от големите предизвикателства на нашия век, COVID-19, с грижа за здравето на хората около нас, все повече от нас остават вкъщи и имат възможността да изживеят мечтата си. Разбира се тези, които имат възможност да го направят. 
Работата от вкъщи може да бъде приятна, но как да бъдеш продуктивен и да създадеш удобство в домашния офис? Предлагаме ти няколко съвета.

Намери кътче в дома

Избери го така, че ползваш максимално дневната светлина, но и така, че светлината да не блести в екрана на монитора ти. Ако работиш с лаптоп пробвай да го сложиш на специална поставка за лаптоп, за да Офис в домаповдигнеш екрана му на нивото на очите си. Така ще ги натоварваш по-малко и ще ти е по-удобно при работа с клавиатурата. 
А ако работиш с много прозорци наведнъж или обработваш голям обем от данни, вероятно си свикнал да работиш на повече от един монитор. В такъв случай е полезно да имаш стойка за монитор, която ще ти помогне да освободиш място на бюрото и да позиционираш дисплея си на нивото на очите за по-удобна работа. 

Избери най-подходящия принтер 

Перфектният домашен принтер трябва е малък и компактен, с красив дизайн и естествено, бюджетен. Той може да се използва както за принтиране на необходимите ти документи, така и за принтиране на домашни и проекти на  малчуганите, които сега учат вкъщи. А когато се уморят от много учене, можете отново да го използвате и да им принтирате картинки за оцветяване, за да можете да довършите спокойно задачите си.  

Избери най-подходящия принтер

Аксесоарите

Ще имаш нужда от клавиатура, на която да се пише лесно и да не изморява ръцете и мишка с ергономична форма. За най-голям комфорт препоръчваме те да са безжични- хем ще се разправяш с по-малко кабели, хем бюрото ще изглежда по-подредено и красиво. 

Поддържай връзка с колегите 

Работата от вкъщи може да е доста самотно занимание, особено за по-екстровертните от нас, които са свикнали на постоянен контакт и сладки приказки с колегите си. За да участваш във всички конферентни Връзка с колегитеразговори и работни срещи или просто да поддържаш връзката с колегите, ще са ти необходими и слушалки с микрофон. Повярвай, те ще ти помгнат и да се изолираш от бягането на децата в къщи и да се фокусираш върху работата си. 

Удобният стол 

Сърцето на продуктивния домашен офис. Изборът на подходящия, който освен да е удобен, но и да се вписва в атмосферата на дома ти, може да бъде предизвикателство. Ще прекараш почти половината от деня си на него, затова е важно да инвестираш в хубав ергономичен стол. Обещаваме ти- ще доведе до значителна промяна в работния ти живот. 

Отдели пространство за брейнсторминг

Най-добрите идеи често идват, когато не си на бюрото. Поддържането на пространство в домашния офис за брейнсторминг е добър начин да провокираш въображението си. Как ще създадеш това пространство е лично предпочитание. Може да използваш бяла или коркова дъска на стената до теб, където да записваш идеите си. А ако избереш стъклена магнитна дъска, ще допринесеш не само с функционалност, но и декорацията на домашния офис. Разбира се, дъските могат да се окажат доста полезни и за домашното обучение на децата. Можеш да си сигурен, че те също ще имат страхотни идеи за тях.

идеи  Стъклена дъска

Поддържай бюрото си чисто

Лесно е да забравиш за почистването, особено когато си свикнали с традиционните офис помещения, които се почистват от някой друг. Съветваме те да планираш известно време за подреждане и редовно почистване на офис техниката, бюрото и самата стая. Не забравяй да почистиш всички повърхности и да използваш специални разтвори като спрейове и дезинфектанти.
Вече си готов. Създал си приятно кътче в дома си, което да стимулира продуктивността ти. А какъв по-хубав начин за мотивация и пролетно настроение от цветята. Погрижи се да отделиш малко място на бюрото си и за тях, а те ще ти се отблагодарят с добро настроение и ще намалят стреса. 

Настроение на работното място

 Image by Free-Photos from Pixabay

В крайна сметка работата от дома и създаването на домашен офис е нещо много лично. Това, което работи за един, вероятно няма да работи за друг. Но ако току-що си направили прехода и търсиш откъде да започнеш, тези съвети със сигурност няма да навредят. И помни- да останеш вкъщи означава, че те е грижа за семейството ти, околните и теб самият. Затова бъди отговорен, остани си вкъщи. А ако имаш нужда от нещо, толкова е лесно да поръчаш онлайн и да получиш с безплатна доставка.